Indító gondolatok

Pszichológusként és magánemberként egyaránt nagyon fontosnak tartom a testi és lelki működés egyensúlyának kialakítását és fenntartását, ami az egészségünk és harmonikus életvitelünk elengedhetetlen feltétele. Meggyőződésem, azonban hogy ez csak folyamatos odafigyeléssel, aktív, tevőleges hozzáállással valósítható meg, hiszen a vágyott egyensúly igazán csak dinamikus formában érhető el.
Mindennapjaink során változó arányú és intenzitású pozitív és negatív hatásoknak: külső (környezeti) és belső (önmagunkban zajló) folyamatoknak, eseményeknek és azok hatásainak vagyunk a részesei. Mindezek megváltoztathatják a testi és lelki működésünk egyensúlyra törekvő folyamatait, felerősíthetik az esetleges hiányállapotainkat, felnagyíthatják a gyenge pontjainkat. Egészségünk és biztonságunk érdekében folyamatos alkalmazkodásra, megküzdési stratégiák működtetésére van szükségünk, amelyeket akkor tudunk igazán hatékonyan alkalmazni, ha kellő figyelemmel és szeretettel viszonyulunk önmagunkhoz és a számunkra fontos emberekhez egyaránt.
Pszichológusként ebben szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak és azoknak, akik olvassák a soraimat, mert őszinte hitem és meggyőződésem van az emberi test és lélek együttes erejében, abban, hogy bárki, bármikor képessé válhat - a folyton felmerülő nehézségek ellenére, azokból is tanulva, tapasztalatot szerezve - a szemléletmódjának, életvitelének és az emberi kapcsolatainak aktív, neki kedvező formálására és ezáltal egy előremutató harmonikus fejlődésre. 
Ha pedig ebben a folyamatban bármilyen formában ötletadója, kísérője, segítője lehetek valakinek, az számomra nagyon felemelő és megtisztelő érzés. Épp ezért nagy örömmel és köszönettel fogok fogadni minden észrevételt, javaslatot, kritikát, hogy együtt gondolkodva, egyre tovább juthassunk önmagunk, a helyzetünk, a környezetünk és az életünk megismerésében és lehetőség szerinti jobbá tételében.

E gondolatokkal indítom útjára blogomat minden kedves érdeklődő számára. 
Szeretettel és üdvözlettel: Szeriné Ormándi Erzsébet

Megjegyzések

  1. Kedves Böbe!
    Nagyon örülök a blogodnak, én buztos olvasója leszek mindíg, hiszen nekem már nem egyszer segítettek a lényeglátó gondolataid és a megértő lényed! Kíváncsian várom írásaidat! Engem személyszerint minden érdekel, ami az emberi pszihével kapcsolatos!
    Jó munkát neked!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Végtelenül örülök, hogy létrehoztad a blogodat. A jövőbeni írásaid alapján mi, akik szeretünk és tisztelünk, nyomon tudjuk követni gondolataidat, érzelemvilágodat, sorsodat, várjuk és megfogadjuk jó tanácsaidat. Ha szükségünk lesz egy kis vigaszra, te mindig itt leszel. Nagyon sok sikert kívánok a blogodhoz és a terveidhez egyaránt.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Önbizalom, önbecsülés, "énerő"

A tudatos jelenlétről

Egészségfejlesztés a tudatosság jegyében